Claus Grymer, der i Kristeligt Dagblad d. 4. juli 2016 gav bogen fire ud af seks stjerner, skrev blandt andet dette i sin anmeldelse af bogen: "Hvid-Olsen har ikke alene teologien med sig, men også et skarpt syn for mere eller mindre åbenlyse sammenhænge, beskrevet via en mangfoldighed af billedeksempler."
Merete Christensen har i Præsteforeningens Blad nr. 47, 2016 blandt andet skrevet: "Bogen gengiver gavmildt illustrationer i smuk grafik og tit med detaljer forstørret i udsnit, så man som læser får appetit på at være med i undersøgelsen af værkerne." Senere skriver Christensen: "[...] læser man Hvid-Olsens bog som en indføring i kristendom via Weyes værker, er man i gode hænder."
I Kunstmagasinet Janus 4/2017 skriver Arne Mumgaard blandt andet: "På den måde er bogen også en introduktion af hele den kristne tanke- og billedverden, foruden et portræt af en fortælleglad kunstner, der, som han selv siger, 'må male til jeg dør'."
På Saxo.com har Otto L. givet bogen fem ud af fem stjerner. I sin anmeldelse skriver han blandt andet: "Stig Weyes kirkekunst trænger ind i det eksistentielle rum og giver plads til eftertanke og refleksioner – som når man søndag formiddag går fra kirke med en god prædiken i sindet. Det har Egil Hvid-Olsen for nylig skrevet om - og det er der kommet en rigtig god bog ud af [...] Egil Hvid-Olsen mestrer nemlig den tilsyneladende vanskelige kunst at omsætte billeder til et levende og brugbart sprog samt henlede tilskuerens opmærksomhed fra detaljen i selv de mindste malerier og til det bagvedliggende kristne budskab." Hele anmeldelsen kan læses her: Saxoanmeldelse.
Stig Weye er en finurlig og farverig kunstner. Med fødderne solidt plantet i en grundtvigsk, folkekirkelig tradition breder hans motiver sig ud i de mest fantasifulde konstruktioner, der ikke alene trækker på bibelske fortællinger, men også på mytologi, historiske hændelser, særegne personer og fabeldyr.
Når jeg har påtaget mig at skrive en bog om Weyes kirkelige kunst, skyldes det, at han er stærkt repræsenteret i Grindsted Kirke (hvor jeg er præst), idet han både har udsmykket prædikestolen (2008) og alterbordsforsiden (2013). Weye har dog også malet en lang række malerier med bibelske motiver, der ikke er tiltænkt ophængning i kirker. Der er derfor massevis af eksempler, når man - som jeg - bredt vil redegøre for Weyes kirkelige kunst.
Undervejs i gennemgangen af værkerne kommer jeg vidt omkring i bibel-, kirke- og dogmehistorien. Det er lærerigt for mig - og det vil det forhåbentligt også blive for læserne.
Bogen blev udgivet Kristi Himmelfartsdag, d. 5. maj 2016, i forbindelse med indvielsen af det nye altertæppe, som Stig Weye har designet til Grindsted Kirke. Desuden kommer bogen til at fungere som et slags katalog i forbindelse med en 70 års fødselsdagsudstilling for Stig Weye på Museum Lolland-Falster.